Vidi Brest v spomin - Glazer, Alenka (Otrok in knjiga, 1986)
Članek podaja kratek pregled celotnega mladinskega opusa pesnice in pisateljice Vide Brest (njeno pravo ime Majda Peterlin, 1925-1985). Zlasti v njeni prozi se kažeta dve smeri: realistična in fantastična, v obeh pa je avtorica izrazito, čeprav ne vsiljivo angažirana.
Keywords: Brest Vida; mladinska književnost; youth literature