Pogostost in vsebina poročanja o športu žensk v časopisih Delo in Slovenske novice leta 2015 - Ličen, Simon (Družboslovne razprave, 2019)
Članek ponuja kvantitativno analizo 3155 novinarskih prispevkov o športu, objavljenih v Delu in Slovenskih novicah leta 2015. Teoretična izhodišča raziskovanja predstavljajo postopki odbiranja in prednostnega tematiziranja v medijih ter simbolno zaničevanje športa žensk. Poročanja o športu žensk je manj (10,4-12,5 proti 74,9-79,4 odstotka) kot poročanja o športu moških. Prispevki o športu žensk so krajši, poročanje je manj poglobljeno in se osredotoča na posamične panoge. Športnice niso nujno zaničevane oziroma dosledno "slabše" prikazane. Preostali izsledki ponujajo vpogled v splošne trende časopisnega poročevalstva o športu, vključno s pogostostjo poročanja o posameznih panogah in vodilnimi temami prispevkov
Keywords: agenda-setting; Analiza vsebine; content analysis; kvantitativna analiza besedil; prednostno tematiziranje; representation of women's sports; reprezentacija športa žensk; simbolno zaničevanje; Sports for women; Sports journalism; symbolic annihilation; Športno novinarstvo; Women in journalism; Ženske v novinarstvu; Ženski športi