Kvalitativna analiza intervjuja v etnoloških raziskavah - Huzjan Gabrijelčič, Vanja (Traditiones (Ljubljana), 2000)
Prispevek tematizira kvalitativno analizo besedila in jo skuša na izbranih primerih tudi predstaviti. Poleg tega, da kvalitativna analiza, s katero skušamo postaviti določene koncepte, hipoteze, celo teorijo, odpira perspektivo, s katero govori pripovedovalec, hkrati odpira še perspektivo, s katero govori raziskovalec. Interpretacija besedila vključuje obe perspektivi, tako da izkušnja raziskovalca ni zreducirana na samoumevno prisotnost, t. j. odsotnost
Keywords: ethnology; etnologija; etnološke raziskave