The influence of environmental conditions on the electrical insulation properties of polyamid plastic parts - Bizjak, Martin (Informacije MIDEM, 1995)
Električne izolacijske lastnosti sestavnih delov iz umetnih smol v električnih napravah in elementih pod vplivom lokalnih klimatskih razmer (vlaga, UV sevanje, prah, onesnaženost zraka in podobno) utrpijo posledice staranja, zato se pri njihovem delovanju lahko pojavljajo napake. Za določen tip umethih smol je učinek nekaterih klimatskih dejavnikov še posebej izrazit,ko je v primeru staranja poliamidnih plastičnih delov in sprememb v njihovi izolacijski upornosti.
Keywords: električne lastnosti; higroskopija; izolacija; pogoji; poliamidne smole; površinski pojavi; staranje; umetne smole; vlaga