Dr. Bruno Hartman in njegov prispevek k razvoju slovenskega knjižničarstva - Sapač, Irena (Knjižnica, 2012)
V članku je prikazan prispevek dr. Bruna Hartmana k razvoju slovenskega knjižničarstva. Raziskoval je in objavljal prispevke s področja zgodovine, organiziranosti in gradnje knjižnic. Zanimali sta ga zakonodaja knjižnic in informacijska tehnologija. Sprva se je posvetil organizaciji študijskih, ljudskih, šolskih in strokovnih knjižnic, kasneje univerzitetnih. Bil je pobudnik združitve ljudskih knjižnic v Mariboru, ustanovitve Skupnosti Študijskih knjižnic Slovenije, integracije Študijske knjižnice Maribor v Univerzo v Mariboru in preimenovanja v Univerzitetno knjižnico Maribor. Uresničil je vizijo gradnje nove knjižnične stavbe in uvedbe informacijske tehnologije. Pripravljal je študijske programe na Oddelku za bibliotekarstvo in predaval študentom bibliotekarstva. Aktivno je sodeloval v Društvu bibliotekarjev Slovenije in bibliotekarskih organizacijah v tujini. Bil je urednik revije Knjižnica.
Keywords: Harman, Bruno, 1924-2011; biografije; library science; bibliotekarstvo; bibliotekarji