Samopodoba in samospoštovanje skozi prizmo šolske stvarnosti - Hauptman, Gabrijela (Didakta, 2013)
Članek prikazuje, kaj je samopodoba in z njo povezano samospoštovanje in kako pomembno mesto zavzema v življenju posameznika, še zlasti otroka v vzgojno izobraževalni instituciji.Prikazuje pomen razvijanja pozitivne samopodobe v šoli, kjer je potrebno poleg kognitivnih sestavin znanja upoštevati tudi socialno-emocionalne vidike, kot so motivacija, samopodoba, medosebni odnosi, kajti v njej otrok preživi glavnino svojega časa. Učitelji in ostali strokovni delavci se morajo zavedati tega dejstva, zato naj krepijo in nadgrajujejo lastno pedagoško prakso v tej smeri, kar je nakazano v članku.
Keywords: pedagoška psihologija; samopodoba; samospoštovanje; child; otroci; mladostniki; šola; school; učitelji; sodobna družba