LDPC codes from cubic semisymmetric graphs - Crnković, Dean (Ars mathematica contemporanea, 2022)
V članku obravnavamo LDPC kode, katerih Tannerjevi grafi so kubični semisimetrični grafi. Raziščemo strukturo najmanjših absorbirajočih množic teh LDPC kod. Podamo tudi izraz za varianco.
Keywords: cubic graph; kubičen graf; LDPC code; LDPC koda; semisimetričen graf; semisymmetric graph