Zsub3-connectivity of Ksub{1,3}-free graphs without induced cycle of length at least 5 - Li, Xiangwen (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Jaeger in soavtorji J. Comb. Theory, Ser. B 56, No. 2, 165--182 (1992) so domnevali, da je vsak 5-povezavnopovezan graf ?$Z_3$?-povezan. V tem članku dokažemo, da je vsak 4-povezavno-povezan ?$K_{1,3}$?-prost graf brez induciranega cikla dolžine najmanj 5 ?$Z_3$?-povezan, kar je delna posplošitev prejšnjih rezultatov: Lai Graphs and Combin. 16 (2000) 165-176 in Fukunaga Graphs and Combin. 27 (2011) 647-659.
Keywords: grafi; teorija grafov