Vloga ZBDS pri knjižničarski zakonodaji - Bizjak, Breda (Organizacija znanja, 2007)
V prispevku želimo opozoriti na pomembno vlogo knjižnic in knjižničarjev v informacijski družbi. Glede na prenizek status knjižničarske stroke je ena od možnosti povečanja njenega ugleda tudi kjižničarska zakonodaja. Zelo pomembno pa je tudi, da je z zakonodajo urejeno ustrezno financiranje knjižnic. Strokovna vprašanja so stvar knjižničarskih združenj, vsaj v knjižničarsko razvitih državah je tako, v knjižničarsko nerazvitih državah pa se zakonodaja ukvarja tudi s takšnimi zadevami.
Keywords: bibliotekarstvo; informacijska družba; knjižnična zakonodaja; library science; zakonodaja; združenja