Toward a definition of the generic noun phrase - Topolińska, Zuzanna (Linguistica (Ljubljana), 2006)
Prispevek je poskus definicije pojma t.i. generične imenske sintagme. Avtoricaugotavlja, da bi bilo ustrezneje kot o generični sintagmi govoriti o generični uporabi imenske sintagme. Analiza temelji na primerih iz makedonskega knjižnega jezika v potrjevanju kategorialne ka-rakteristike sintagem, ki v literaturi ocenjene za generične. Misli se na kategoriji določnosti in števila, tj. na referenčno in količinsko karakteristiko.
Keywords: besedne zveze; jezikoslovje; linguistics; makedonščina; pomenske zveze