Prispevek k poznavanju flore osrednjih in zahodnih Karavank - Praprotnik, Nada (Hladnikia (Ljubljana), 1995)
Avtorica obravnava razširjenost nekaterih novih in redkih taksonov na območju osrednjih in zahodnih Karavank tako na slovenski kot na avstrijski strani: Anemone baldensis, Astragalus australis, Dactylorhiza maculata subsp. transsilvanica, Gladiolus palustris, Hypochoeris uniflora, Lloydia serotina, Loiseleuria procumbens, Plantago atrata, saxifraga hostii, saxifraga oppositifolia, Scorzonera aristata in Sedum alpestre.
Keywords: flora; Karavanke; Karawanks; fitogeografija