Krščanska feministična teologija - Furlan, Nadja (Monitor ISH, 2007)
Naraščajoča emancipacija žensk in kritika njihovega družbenega položaja sta v praktično vseh kulturah našega časa segli tudi na področje teologije in cerkve. Pod vplivom svetnega feminizma se je namreč začela oblikovati tudi t. i. krščanska feministična teologija, gibanje, ki želi na novo opredeliti in postaviti vlogo ženske in njene identitete v cerkvi ter opozoriti na njeno nepogrešljivost. V članku so predstavljeni fenomen krščanske feministične teologije, njene razvejenosti, tokovi in glavne predstavnice. Namen te predstavitve je opozoriti na "nov, aktualen in vse bolj navzoč pojav" krščanske feministične teologije.
Keywords: woman; ženske; družbena vloga; identiteta; enakopravnost; krščanstvo; Christianity; feministična teologija