OHO - manifest - topografskost - Kernev-Štrajn, Jelka (Primerjalna književnost, 2014)
Članek postavi tezo o specifiki slovenske neoavantgarde iz šestdesetih let prejšnjega stoletja (gibanje skupine OHO). Izpelje jo ob nekaterih teoretskih (M. Perloff, J. Derrida) in historičnih (A. Badiou, P. Bürger, M. Foucault) uvidih v problematiko eksperimentalne poezije na širšem ozadju različnih faz in tradicij modernizma, zgodovinskih avantgard in neoavantgard.
Keywords: avantgarda; modernizem; neoavantgarda; eksperimentalna poezija; slovenska avantgardna poezija; skupina OHO