O dveh funkcijskih enačbah in ustreznih neenačbah - Šemrl, Peter (Obzornik za matematiko in fiziko, 2008)
Pokažemo, da sta Cauchyjeva in Jensenova funkcijska enačba skoraj ekvivalentni (do translacij). Ko pa študiramo ustrezni neenačbi, dobimo povsem različne razrede rešitev.
Keywords: algebraična topologija; funkcijske enačbe; matematika