Mednarodno poslovanje v vrtincu novih priložnosti - Jurše, Milan (Akademija MM, 2002)
Slovenska strokovna javnost je nedavno dobila zanimivo in aktualno znastveno monografijo izpod peresa priznanega praktika in teoretika mednarodnega trženja prof.dr.Toneta Hrastelja. Po operativnih vidikih mednarodnega poslovanja (knjiga Mednarodno poslovanje iz leta 1980) je avtor že pred nekaj leti s svojim delom Podjetniški izzivi mednarodnega poslovanja (GV,1995) spretno prepletel operativno dimenzijo mednarodnega poslovanja s strateškimi vidiki mednarodnega trženja in trženjiskih strategij. S knjigo Mednarodno poslovanje v vrtincu novih priložnosti, ki je izšla pri založbi Gospodarski vestnik (GV,Ljubljana 2001, 338 str.) je avtor posegel v obravnavanje nekaterih temeljev zasnove mednarodnega trženja, vpetega v globalno tržno okolje, saj se loteva razkrivanja tančic spletanja odnosov med tržnimi subjekti v procesih menjave na globalnem trgu.
Keywords: Hrastelj, Tone: Mednarodno poslovanje v vrtincu novih priložnosti; ocene in poročila