Neohelicon's local traditions and present strategies - Hajdu, Péter (Primerjalna književnost, 2008)
Članek opisuje zgodovino in sedanje strategije revije Neohelicon ter komentira lokalne tradicije primerjalne književnosti v Srednji-Vzhodnji Evropi, ki jih revija poskuša nadaljevati. To sta bila časopisa Acta comparationis litterarum universarum, ki ga je urejal in izdajal Hugo Meltzl v Koloszváru (današnjem Cluju v Romuniji) 1977-1888, in Helicon, glasilo Commission internationale d'histoire littéraire moderne, ki ga je urejal Jean Hankiss v Debrecenu 1938-43.
Keywords: comparative literature; primerjalna književnost; literarne revije; Neohelicon; zgodovinski pregledi