Hrvaška zemljiška posest v občini Lendava kot sestavina mejne problematike - Belec, Borut (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1997)
Predstavljena je narava hrvaške zemljiške posesti v občini Lendava s poudarkom na zemljiščih ob Muri. Odmik reke od katastrskih meja, po katerih od leta 1991 poteka državna meja s Hrvaško, je povzročil težave pri njenem določanju in sožitju obmejnega prebivalstva. Enakovredna zamenjava dvolastniških zemljišč omogoča ustreznejši potek mejne črte po rečnem toku.
Keywords: Croatia; državne meje; Hrvatska; kataster; kmetijska zemljišča; meje; obmejna območja; Slovenia; Slovenija; zemljiška posest