Zavod ali agencija za zaposlovanje - vloga javne institucije na trgu dela - Snoj, Jurij (Delavci in delodajalci, 2012)
Prispevek obravnava, kakšen odnos naj prevladuje med javnimi zavodi za zaposlovanje in zasebnimi agencijami za zaposlovanje ter z ostalimi deležniki na trgu dela - sodelovanje ali konkurenca? Evropska komisija predlaga, da naj se ne cilja na povečevanje konkurenčnosti, ampak na izboljšanje sodelovanja. Le z vključitvijo vseh deležnikov bomo lahko dosegli 75% zaposlenost prebivalstva do leta 2020. Zavod RS za zaposlovanje sodi med sodobne evropske javne zavode za zaposlovanje, ki za povečanje zaposlenosti konstruktivno deluje kot koordinator mreže različnih dobaviteljev na trgu dela.
Keywords: agencije; javni sektor; javni zavodi; trg dela; zaposlovanje; zasebni sektor