Nekatere težave pri strojnem prevajanju iz slovenščine v angleščino - Holozan, Peter (Mostovi (Ljubljana), 2006)
V članku je najprej na kratko opisana zgodovina strojnega prevajanja in osnovne metode, ki se zanj uporabljajo. Drugi del opisuje nekatere težave, ki so se pojavile pri razvoju slovenko-angleškega prevajalnika Presis, in nekatere možne rešitve zanje.
Keywords: angleščina; korpusno jezikoslovje; Presis; prevajalni sistemi; prevajanje; računalniško jezikoslovje; slovenščina; strojno prevajanje