Relics and rituals - Jón Karl Helgason (Primerjalna književnost, 2011)
Razprava preučuje družbeno vlogo evropskih kulturnih svetnikov na primeru treh literarnih ustvarjalcev iz 19. stoletja: Slovenca Franceta Prešerna, Danca Hansa Christiana Andersena in Islandca Jónasa Hallgrímssona.
Keywords: Prešeren, France, 1800-1849; Hallgrímsson, Jónas, 1807-1845; Andersen, Hans Christian, 1805-1875; nacionalni pesniki; nacionalni literarni kanon; Slovene literature; slovenska književnost; slovenska poezija; islandska poezija; danska književnost; primerjalne študije