Grundlagen für phonetische übungen mit isländischsprechenden - Magnús Pétursson (Linguistica (Ljubljana), 2007)
Po uvodnih pojasnilih o zgodovini in sedanjih jezikovnih razmerah na Islandskem podaja avtor naslednje preglede: o splošnih značilnostih islandščine, o suprasegmentalnih pojavih (naglas, intonacija, ritmika), o segmentalnih pojavih, in sicer o zgradbi zloga, o samoglasnikih (o enoglasnikih in dvoglasnikih), o soglasnikih, o razmerju med izgovorjavo in pisavo. Na koncu so praktična navodila za pouk o islandski izgovorjavi.
Keywords: fonetika; islandščina; izgovorjava; phonetics