The 2A-Majorana representations of the Harada-Norton group - Franchi, Clara (Ars mathematica contemporanea, 2016)
Pokažemo, da imajo vse 2?$A$?-Majoranove reprezentacije Harada-Nortonove grupe ?$F_{5}$? enako obliko. Vsaki takšni reprezentaciji ?$\mathcal{R}$? s pomočjo teorije asociativnih shem določimo dimenzijo in ireducibilne sestavine linearne lupine ?$U$? njenih Majoranovih osi. Nazadnje dokažemo: če ?$\mathcal{R}$? bazira na (enolični) vložitvi ?$F_{5}$? v algebro Pošast, potem je ?$U$? zaprta glede na algebrski produkt.
Keywords: algebra Pošast; asociativne sheme; association schemes; Harada-Norton group; Harada-Nortonova grupa; Majorana representations; Majoranova reprezentacija; monster algebra