Bolnik z akutnim vnetjem mastoida s subperiostalnim abscesom ter tihim epiduralnim abscesom - Četina, Marko (Medicinski razgledi, 2005)
Opisan je primer bolnika, ki je bil po pregledu v otorinolaringološki ambulanti zaradi zunanjega abscesa in vnetja zunanjega ušesa sprejet na Bolnišnični oddelek za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo v Celju. Zanimiva je predvsem klinična slika, ki po resnoti ne sovpada z izvidommed operacijo. Izstopa zlasti razlika med subjektivno neprizadetostjo in objektivnim izvidom med operacijo ter izvidom slikanja z računalniško tomografijo.
Keywords: Absces; Otitis Media; Complications; Epiduralni prostor; Mastoiditis; Otitis, srednjega ušesa; Tomografija radiografska, računalniška; Tomography, X-Ray Computed; otologija; Epidural Space; Abscess; otitis; komplikacije; therapy; zdravljenje