"Histerijo lahko narobe kdo razume" - Zavrl, Andrej (Primerjalna književnost, 2005)
Članek analizira spolnost in poželenja v zgodnejši poeziji T. S. Eliota. Histerični simptomi imajo očitne vzporednice v Eliotovem modernističnem govoru, ki razkriva težave s spolom in spolnimi poželenji. Ženska histerija se izkaže zgolj za problematičen del moških lastnih psih, poskus povnanjenja nečesa, kar je zakoreninjeno globoko v njih.
Keywords: Eliot, Thomas Stearns, 1888-1965; angleška književnost; modernizem; sexual intercourse; spolnost; histerija; literarne študije