Koliko je socialen predlagani Nacionalni stanovanjski program Republike Slovenije - Sendi, Richard (Urbani izziv, 1995)
Odkar je vlada Republike Slovenije določila besedilo Nacionalnega stanovanjskega programa in ga poslala Državnemu zboru v prvo branje, je bilo slišati različna mnenja za in proti predlagani stanovanjski politiki. Tisti, ki tej politiki nasprotujejo, med drugim trdijo, da predlagane rešitve niso povsem v skladu z načeli, ki so potrebna za uspešno uvajanje in uveljavljanje tržnega gospodarstva na stanovanjskem področju. Ta prispevek poskuša ugotoviti nekatere vzroke, ki kažejo na upravičenost domnev o pretirani socialnosti predlaganega stanovanjskega programa.
Keywords: družbena stanovanja; Nationa Housing Programme; Slovenia; Slovenija; social housing; stanovanja; stanovanjska politika; stanovanjska zakonodaja; stanovanjsko gospodarstvo