Armirani spajkani spoji povečane žilavosti - Zorc, Borut (Kovine zlitine tehnologije, 1997)
Predlagan in dokazan je način izboljšanja mehanskih lastnosti spajkanih spojev z armiranjem. V teh spojih je povečana odpornost proti širjenju razpok ter udarna žilavost. Opisali smo sva načina trdne povezave armature in osnove. Z osnovo nepovezana ali slabo spojena armatura ne izboljša žilavosti spoja. Spoj z dobro povezano armaturo in osnovo pa ima veliko žilavost.
Keywords: spajkanje; spajke; armature; žilavost; metalografske preiskave