Selective welfare - Hauss, Gisela (Družboslovne razprave, 2014)
Paradigma socialnega investiranja pridobiva pomen v socialnih politikah postindustrijskih dežel. Investirajo v človeški kapital in imajo namen oblikovati produktivnega državljana, sposobnega zadovoljiti zahteve prožnega trga dela. V članku predstavimo rezultate raziskave, ki se je usmerila na učinke teh sprememb v sodobnih vsakodnevnih praksah. Z etnografske perspektive smo analizirali sedanje transformacije vsakodnevnih praks v kontekstu aktivacijskih politik in investicijske paradigme.
Keywords: Social work; Socialno delo; Social policy; Socialna politika; Blaginja; Welfare; Unemployment; Brezposelnost