Dokazi o učinkovitosti hidroterapije - Lukšič-Gorjanc, Mateja (Rehabilitacija (Ljubljana), 2011)
Hidroterapija je zelo stara oblika fizikalne terapije. Uporabljajo jo pri različnih boleznih. Pri nekaterih bolezenskih stanjih ima zaradi fizikalnih lastnosti vode prednosti pred drugimi vrstami fizikalne terapije. Dokazani so kratkotrajni učinki hidrogimnastike. Dokazov o njenih dolgotrajnih učinkih ter o učinkovitosti drugih vrst hidroterapije ni, ker ni kakovostnih raziskav.
Keywords: balneoterapija; fizikalna terapija; hidrogimnastika; hidroterapija