Menedžer znanja - poklic prihodnosti - Mihalič, Renata (AS. Andragoška spoznanja, 2004)
Prispevek obravnava problematiko razvoja menedžmenta znanja, s posebnim poudarkom na preučevanju nastajajočega profila menedžerja znanja. Vloga menedžerja znanja je na eni strani osvetljena kot veščina sodobne prakse, ki bi jo moral v organizaciji obvladovati vsak neposredni vodja in zlasti vsak strokovnjak, ki se ukvarja s področjem izobraževanja, izpopolnjevanja in usposabljanja sodelavcev. Na drugi strani pa je menedžer znanja predstavljen kot popolnoma nov profil strokovnjaka s specifičnimi znanji in spretnostmi ter kot poklic, ki ga že lahko zasledimo predvsem v tujih organizacijah z odlično poslovno prakso.
Keywords: andragogika; Andragogy; izobraževanje odraslih; vodenje; znanje; knowledge; kompetence; poslovna odličnost