Pomen Farmacevtskega vestnika za slovensko farmacevtsko znanost in stroko - Štrukelj, Borut (Farmacevtski vestnik, 2020)
Moč in veljava vsakega nacionalnega strokovnega združenja temelji na pisani besedi, na izdajanju glasila, ki nudi strokovno, znanstveno in pedagoško osnovo za dodatno izobraževanje strokovne javnosti. Prav na področju farmacije ima skoraj vsako nacionalno strokovno združenje svoje periodično glasilo. Revija Farmacevtski vestnik redno izhaja od samega začetka delovanja Slovenskega farmacevtskega društva, ki sega v leto 1950. Farmacevtski vestnik je eden od bistvenih gradnikov slovenske farmacevtske znanosti in stroke in s ponosom lahko pokažemo na sedemdesetletno zgodovino neprekinjenega izhajanja te pomembne strokovne in znanstvene revije.