Členki kot besedilni povezovalci - Smolej, Mojca (Jezik in slovstvo, 2004)
V pričujočem članku se bomo osredotočili na tiste členke, ki se funkcijsko ne udejanjajo na ravni pomenskega preoblikovanja oz. pomenske natančne določitve delov besedila (pomenska modifikacija) pač pa (le) na ravni besedilotvornosti oz. besdedilnega povezovanja. Členke v vlogi besedilnih povezovalcev bomo tako raumeli kot besedilna povezovalna sredstva, ki izražajo pomensko-logične odnose med povedmi oz. deli besedila.
Keywords: Slovene; slovenščina; členek (ling.); tekstna lingvistika