Razvoj splošnega geslovnika COBISS.SI - Zalokar, Matjaž (Organizacija znanja, 2006)
Projekt Splošni geslovnik COBISS.SI (SGC) traja že od leta 2000. Pri njem sodelujejo Institut informacijskih znanosti (IZUM) in šest osrednjih specializiranih informacijskih centrov (OSIC-ev). Cilja projeka sta: priprava enotnega dvojezičnega slovensko-angleškega splošnega kontroliranega slovarja za sistem COBISS.SI ter istočasno izgradnja ustrezne normativne baze podatkov za predmetne oznake. Projekt je predstavljen predvsem z vidika redakcije. Opisane so tudi glavne značilnosti geslovnika SGC.
Keywords: COBISS; COBISS.net; geslovniki; predmetne oznake; Slovenia; Slovenija