Vloga vodstvenih medicinskih sester pri razvoju informacijskih sistemov - Prijatelj, Vesna (Obzornik zdravstvene nege, 2000)
Količina in kakovost informacij o zdravstveni negi postajata močno orodje za odločanje in upravljanje, vendar brez učinkovitega informacijskega sistema ni več mogoče obvladati eksplozije informacij in hkrati omogočiti kakovosten pristop bolniku. V prispevku je opisana vloga vodstvenih medicinskih sester v posameznih fazah razvoja informacijskega sistema zdravstvene nege.
Keywords: Decision making; Education, nursing; informacijski sistemi; Information systems; medicinske sestre; Nursing care; Nursing, supervisory; zdravstvena nega