Vpliv naparevanja na odzivni čas senzorja relativne vlažnosti zraka - Požun, Karol (Kovine zlitine tehnologije, 1996)
Predstavljamo sestavo in princip delovanja tankoplastnega senzorja relativne vlage, ki ima za dielektrik polimerno plast. Opisan je nanos zgornje elektrode, ki mora imeti primerno električno prevodnost ter mora biti dovolj porozna, da senzor hitro reagira na spremmbe relativne vlažnosti v okolju. Za naparevanje zgornje eketrode smo uporabili naslednje materiale: Ni, Cr in zlitino NiCr (80-20). Za vsakega od teh materialov smo določili vpliv kota naparevanja. Kot je definiran kot kot med normalo podlage in uporovo ladjico.
Keywords: senzorji; relativna vlažnost; odzivni čas