Maskulinizacija in feminizacija v srednjesavinjskem narečju - Jakop, Tjaša (Slavistična revija, 2019)
Krajevni govor Ložnice pri Žalcu spada v srednjesavinjsko narečje štajerske narečne skupine. V prispevku je predstavljeno narečno oblikoslovje samostalnikov srednjega spola v tem srednjesavinjskem govoru, primerjalno s knjižnim jezikom in nekaterimi drugimi okoliškimi štajerskimi govori. Tipologija samostalniških oblik je prikazana s primeri sklanjatev glede na sklanjatveni vzorec.
Keywords: Central Savinja (Styrian) dialect; dialect morphology; feminisation of neuter; feminizacija srednjega spola; masculinisation of neuter; maskulinizacija srednjega spola; narečno oblikoslovje; neuter nouns; samostalnik; Slovenian language; slovenščina; srednjesavinjsko narečje