Narcisistične in borderline motnje osebnosti - Praper, Peter (Psihološka obzorja (Ljubljana), 1994)
Danes ni dvoma o tem, da narcistične motnje osebnosti predstavljajo self-patologijo in da imajo svoje razvojno ozadje. Da bi le-to bolje spoznali,moramo natančno poznati razmerja med egom in selfom ter razvojne linije, ki ju v procesu diferenciacije postavljajo v soecifičen odnos, ki ga je morda najbolje opredelil Freud v času, ko sta se pojma ego in self še povsem prekrivala
Keywords: individualna psihologija; psihoanaliza; osebnost; personality; narcizem; borderline; mejna osebnostna struktura