Graške disertacije s področja slovenske literarne zgodovine - Smolej, Tone (Jezik in slovstvo, 2020)
Članek obravnava disertacije s področja slovenske literarne zgodovine, ki so jih doktorandi slovenskega rodu napisali v Seminarju za slovansko filologijo Univerze Karla in Franca med letoma 1881 in 1915.
Keywords: doctoral dissertations; doktorske disertacije; Gradec; Graz; Slovenian literary history; Slovenian students; slovenska literarna zgodovina; slovenski študenti