Moderna knjižnica v stiku z otroki - Mersich, Brigitte (Knjižnica, 2004)
V znanstvene knjižnice zahaja vedno več otrok; seveda ne zato, da bi jih uporabljali pri znanstvenem delu, ampak kot obiskovalci vodenih ogledov knjižnic in udeleženci delavnic, udeležujejo se razstav, pa tudi rojstnodnevna praznovanja v prostorih knjižnic niso redkost. Knjižnice morajo zato posebno pozornost nameniti oblikovanju in izvajanju izobraževalnih programov za to pomembno skupino obiskovalcev. Avtorica v prispevku podaja nekaj predlogov za pripravo otrokom primernih aktivnosti, ki naj bi jih izvajale tudi znanstvene knjižnice.
Keywords: znanstvene knjižnice; izobraževalni programi; otroci; child; Austria; Avstrija