Difuzija ničel polinomov - Vrbica, Mile (Matrika, 2019)
V članku obravnavamo časovni razvoj ničel polinoma, če ga podvržemo difuzijski enačbi. Izpeljana bo dinamična enačba za ničle. Razloženi bodo trki med ničlami, kot tudi njihova dinamika v kompleksnem. Napovedi bodo primerjane z numeričnimi rezultati.
Keywords: collisions of roots; diffusion equation; difuzijska enačba; dinamika ničel; dynamics of roots; ničle polinoma; polynomial roots; trki ničel