Digitalne inventarne knjige entomoloških študijskih zbirk in podatkovna zbirka fotografij nevretenčarjev iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije - Trilar, Tomi (Knjižnica, 2012)
V dobi informatike je ena od aktivnosti muzejev tudi digitalizacija kulturne dediščine, v primeru Prirodoslovnega muzeja Slovenije kulturne dediščine naravnega izvora. Poleg Digitalnih inventarnih knjig so v prispevku predstavljene še Slikovne inventarne knjige in Podatkovna zbirka fotografij nevretenčarjev, ki med drugim služijo kot vir metapodatkov za javno dostopnost na svetovnem spletu in posredovanje podatkov mednarodni strokovni javnosti.
Keywords: cultural heritage; kulturna dediščina; naravoslovje; nevretenčarji; dokumentiranje; digitalizacija; digitization; muzeji; muzejske zbirke; Prirodoslovni muzej Slovenije; Slovenian Museum of Natural History