Slabosti managementa finančnih kriz - Špes, Nataša (Naše gospodarstvo, 2010)
V članku so proučene slabosti managementa finančnih kriz v zadnjih dveh desetletjih. Avtorji dokazujejo, da je vsaka kriza zase unikatna v tem smislu, da so njeni neposredni vzroki, karakteristike vključenih institucij ter okužbeni potencial različni, zato sugerirajo, da se morajo nosilci ekonomske politike spoprijeti s krizo na osnovi principa od primera do primera. V sklepu sugerirajo seznam ključnih elementov, ki naj bi tvorili strategijo kriznega managementa. Poudarek je na rekonstrukciji finančnega sistema.
Keywords: bančništvo; banke; ekonomska kriza; krize; krizni management; vodenje