Vpliv povezovanja predmetnega pouka z nemščino na dvigovanje bralne motivacije - Lazar, Jolanda (Vestnik za tuje jezike, 2012)
Prispevek se ukvarja z novimi pogledi in zahtevami, ki so postavljeni tako pred učence kot tudi pred učitelje. Poskušali smo zaobjeti teoretična izhodišča, ki predstavljajo temelj za povezovanje predmetnega pouka z nemščino. Predstavljene so različne oblike tujejezikovnega predmetnega poučevanja, ki so našle skupno poimenovanje - CLIL. Preverjali smo našo hipotezo: poučevanje po CLIL-u pozitivno vpliva na motivacijo učencev. Naš poudarek je bil na bralni motivaciji. Na podlagi analize zbranih podatkov s pomočjo ankete iz treh šol v slovenskem ruralnem okolju, lahko potrdimo omenjeno hipotezo.
Keywords: nemščina; German; tuji jeziki; medpredmetno povezovanje; bralna motivacija; osnovne šole; Slovenia; Slovenija