Povezovanje razbitega mesta - Ažman Momirski, Lučka (Urbani izziv, 1998)
V prispevku je najprej opisana exsponentna rast mesta. Bejrut med in po vojni v Libanonu. Sledi povojna rekonstrukcija mesta. Poudarek je na rekonstrukciji središča mesta Bejrut, ki je bil med vojno najbolj razdejan, ob tem pa so predstavljena razmišljanja o ponovni vzpostavitvi javnega življenja v mestu, razmišljanja o prehodnih arhitekturah in pojmovanjih le-te, značilnih za mesta, kjer so uničene tako fizične kot tudi družbene vezi med prebivalci.
Keywords: Bejrut; mesta; urbanistično planiranje; urbanizam