Croatian employers' perception of the knowledge, skills and competencies of PR students or graduates - Hajoš, Boris (Mednarodno inovativno poslovanje, 2019)
Glavno raziskovalno vprašanje je, v kolikšni meri so delodajalci zadovoljni z izobraževanjem študentov odnosov z javnostmi. Strokovno znanje na unvierzah formalno ni ključni dejavnik za zaposlitev v odnosih z javnostmi na Hrvaškem. Delodajalci kot pomembnejši dejavniki ocenjujejo osebne in družbene kompetence (74%), osebnost študentov (56%) in izkušnje v odnosih z javnostmi (55%), profesionalno znanje pa je na četrtem mestu (37%). Delodajalci trdijo, da so najpomembnejše lastnosti študentov dobre veščine pisanja in branja, verbalne in prezentacijske veščine ter veščine timskega dela (socialne inteligencije in interpersonalne veščine). Po mnenju delodajalcev so diplomanti podiplomskih programov odnosov z javnostmi bolj sposobni za delo v poklicu kot diplomanti dodiplomskega študija.
Keywords: cooperation; employers' perceptions; fakultete za odnose z javnostmi; odnosi z javnostmi; percepcija delodajalcev; public relations; public relations universities; sodelovanje; students; študenti