Regular embeddings of cycles with multiple edges revisited - Hu, Kan (Ars mathematica contemporanea, 2015)
Regularne vložitve ciklov z večkratnimi povezavami se pojavljajo v literaturi že kar nekaj časa, tako v topološki teoriji grafov kot tudi izven nje. Ta članek izriše kompletno podobo teh zemljevidov na ta način, da povsem opiše, klasificira in enumerira regularne vložitve ciklov z večkratnimi povezavami tako na orientabilnih kot tudi na neorientabilnih ploskvah. Večina rezultatov je sicer znana v tej ali oni obliki, toda tu so predstavljeni iz poenotenega zornega kota, osnovanega na teoriji končnih grup. Naš pristop daje dodatno informacijo tako o zemljevidih kot o njihovih grupah avtomorfizmov, priskrbi pa tudi dodaten vpogled v njihove odnose.
Keywords: Hölderjev izrek; Hölder's Theorem; Möbius map; Möbiusov zemljevid; multiple edge; regular embedding; regularna vložitev; večkratna povezava