Vpliv nekaterih rastiščnih dejavnikov, sestojnih kazalcev in drevesnih značilnosti na pojavnost rdečega srca pri bukvi - Kotar, Marijan (Gozdarski vestnik, 1994)
Članek navaja rezultate raziskave vpliva različnih dejavnikov na pojav rdečega srca pri bukvi. Analizirani so vpliv starosti in debeline drevesa, zgornje višine in lesne zaloge sestoja ter nadmorske višine na velikost rdečega srca ter na delež lesa z rdečim srcem. Debelna analiza je zajela 3634 bukovih dreves (prek 30.000 analiziranih kolobarjev) z 90 raziskovalnih ploskev na 18 različnih rastiščnih enotah
Keywords: bukev; gozdarstvo; les; napake; rastišča; rdeče srce