Mechanical and microstructural properties of duplex steel - Gojić, Mirko (Kovine zlitine tehnologije, 1997)
V članku so opisani rezultati raziskav mikrostrukture in mehanskih lastnosti dupleks jekel po gašenju v vodi s 1050°C. Na ta način je jeklo dobilo mikrostrukturo iz ferita in austenita in brey krhke ?$σ$?-faze. Rezultati kažejo, da je udarna energija odvisna od smeri valjanja. Na vzdolžnem prerezu cevi sta deleža ferita in austenita približno enaka.
Keywords: jekla; udarna napetost; mehanske lastnosti; mikrostruktura