O problemih življenskega okolja v Celju - Špes, Metka (Geografski vestnik, 1977)
Prispevek prikazuje nekatere osnovne ekološke značilnosti Celja. Zaradi specifičnih klimatskih in hidroloških pogojev je Celje postalo zelo ogroženo. Na prvem mestu je vpliv industrijskih emisij, nikakor pa ne gre zanemarjati tudi vpliva komunalnih emisij.
Keywords: Celje; geografija; industijske emisije; Slovenija; varstvo okolja