Jožef Stefan je objavljal v angleščini in francoščini - Južnič, Stanislav (Obzornik za matematiko in fiziko, 2022)
Predstavljenih je dvajset prevodov skrajšanih poročil o Stefanovih temeljnih eksperimentalnih raziskavah, ki so izšli hkrati s Stefanovimi članki v nemškem jeziku. Angleške prevode so tiskali v reviji "The London, Edinburgh, and Dublin Philosophical Magazine" and "Journal of Science". Vsaj dva od teh člankov sta bila objavljena tudi v francoskih prevodih v Parizu in Ženevi.
Keywords: Andreas pl. Ettingshausen; Marian Koller; Philosophical Magazine; Stefanov problem; zgodovina fizike in kemije