Organizacijski vidiki varovanja informacijskih sistemov - Poštuvan, Tomaž (Uporabna informatika (Ljubljana), 1996)
Prvi del prispevka, ki je bil objavljen v prejšnji številki, je obravnaval varnostna vprašanja kot so zbiranje podatkov, priprava strategije in upoštevanje ekonomskih ter psiholoških vidikov programa varnosti. V pričujočemprispevku pa avtor predstavlja ukrepe za zagotavljanje učinkovitostiprograma varnosti, opisuje načine ogrožanja varnosti in rezultate raziskave o varovanju računalniških podatkov v Sloveniji.
Keywords: informacijski sistemi; Slovenija; učinkovitost; varovanje podatkov